En ny Iphone för 280 kronor i månaden

Räntefri avbetalning ska få fart på Iphoneförsäljningen i Kina

Apple tycks för närvarande testa alla trick som finns i boken för att få fart på den tröga Iphoneförsäljningen. Och i Kina har man nu inlett ett samarbete med fintechbolaget Ant Financial för att kunna erbjuda mycket förmånliga avbetalningsplaner för den som slår till på en ny Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Tittar man på de senaste försäljningssiffrorna från analysfirman IDC så finns det all anledning för Apple att sockra sina erbjudanden i Kina. Iphoneförsäljningen ska enligt IDC ha minskat med hela 20 procent på den kinesiska marknaden under det gångna årets sista kvartal, ett jätteras som självfallet kräver åtgärder. Och nu har Apple tagit hjälp av Alibabagrundaren Jack Mas fintechbolag Ant Financial för att få fart på försäljningen.

Via Ant Financials tjänst Huabei (vars namn bokstavligen betyder ”bara spendera”) erbjuder man nu räntefri avbetalning på nya Iphone-enheter med en återbetalningstid på 24 månader. Därmed kan man komma ned i motsvarande 280 kronor i månaden för en helt ny Iphone. Huabei står för krediten för de miljontals kunder som använder den populära betalningslösningen Alipay, och nu säger man sig vara villiga att höja kreditgränserna för kunderna tillfälligt, om de köper en ny Iphone. Om satsningen gör tricket återstår nu att se. 

Källa