Annons

Kamera och video i fokus

Rapport: “Iphone 13 släpps 14 september” – Det här kan vi vänta oss

Kamerorna tycks hamna i fokus när Apple lanserar höstens Iphone-modeller.

Publicerad Uppdaterad

Det är analytiker på Trendforce som kommer med uppgifter om att Iphone 13-serien ska lanseras officiellt den tredje veckan i september och eftersom Apple ofta har sina event på tisdagar är det tisdagen den 14 september som ser ut att bli lanseringsdatum. Förra året sköt Apple på lanseringen av Iphone senare än vanligt, på grund av pandemin och brist på komponenter, men nu tycks alltså lanseringen ske enligt tradition igen.  

Fokus på kamera

Uppgifterna om nyheter i Iphone 13 tyder på att det inte blir några stora förändringar utan att vi även i år kommer att få se fyra olika modeller av Iphone, från Iphone 13 Mini via Iphone 13 till Iphone 13 Pro och Pro Max. Detta enligt uppgifter från Daniel Ives på analysfirman Wedbush. Telefonerna ska alla enligt uppgifter få Lidar-sensor för djupmätning, något bara Pro-modellerna har idag.

Kameranyheterna siktar mest in sig på video och förutom möjligheter till porträttläge inte bara i stillbildsläge utan även för video ska Apple enligt uppgifterna introducera ett Pro-läge för video. I Iphone 12 Pro och Pro-max introducerade ju Apple ett ProRaw-läge med mer avancerade redigeringsmöjligheter för stillbilder och Pro-läget för video adderar liknande funktioner för rörlig bild. Därför är det också naturligt att Apple utökar lagringsutrymmet och rapporterna om Iphone 13 säger att den högsta tillgängliga lagringskapaciteten kommer att öka från 512 GB till 1 TB.

Rent hårdvarumässigt sägs det att Iphone 13 ska få en bättre vidvinkellins med fler linselement och med autofokus, vilket vidvinkeln i dagens IPhone 12-serie saknar. I övrigt hävdar läckor och obekräftade uppgifter att vi ska få 120 hertz uppdatering i skärmen och det kan även bli tal om aktiv viloskärm, så kallad Always on Display så du likt i Apple Watch kan se notiser, batteristatus och liknande även när skärmen är i viloläget. Säkrare är uppgifterna om att telefonerna får A15-chippet och givetvis stöd för 5G.

Källa