Betaversionen lovar gott

Rapporter om bättre batteritid med IOS 11.1

Flera Iphone-användare som uppgraderat till IOS 11 har klagat över att operativsystemet drar enorma mängder batteri och att drifttiden på deras enheter förkortats avsevärt. Men nu tycks Apple ha lyckats åtgärda saken. Med betaversionen av IOS 11.1 ska det vara ordning på torpet igen.

Publicerad Uppdaterad

Den Iphone-ägare som ännu inte uppdaterat till IOS 11 kan lika gärna vänta på att version 11.1 lämnar betastadiet och släpps i en skarp version. Detta då 11.1 tycks råda bot på många av de enorma batteriproblem som IOS 11 har orsakat för många användare. Vissa enheter har med den äldre versionen av IOS 11 trillat ned till batteritider på runt fyra timmar, något som givetvis inte är acceptabelt i dagsläget. Men färska rapporter vittnar om att betaversionen av IOS 11.1 återställer batteritiden till uppåt åtta timmar, vilket förstås känns mer rimligt år 2017. 

Inget officiellt släppdatum

När IOS 11.1 kommer i en skarp version är inte fastställt ännu, men det borde sannolikt inte dröja särskilt länge. Hur bra förbättringen av batteriet blir beror förstås på många faktorer, inte minst hur stor del just IOS har i varje specifik enhets batterikapacitet. Det kan ju vara hårdvarufel eller specifika appar som dränerar batteriet, utöver själva operativsystemet. Men någon typ av förbättring är hur som helst sannolikt att förvänta sig. 

Källa