Kan vara ett mjukvarufel

Rapporter om dålig uppkoppling med nya Iphone XS och XS Max

Som alltid när en ny Iphone-enhet släpps så kommer någon form av barnsjukdom som ett brev på posten. Den här gången tycks det vara problem med uppkopplingen som spökar. Mängder nyblivna Iphone XS- och XS Max-ägare vittnar nu nämligen om den saken på diverse forum.

Publicerad Uppdaterad

Det förekommer mängder av vittnesmål om dålig täckning med de nya XS-enheterna på både Reddit och Apples egna supportforum. Det handlar framför allt om LTE-mottagningen, som ska vara avsevärt sämre än vad den varit med tidigare generationer av Iphone. Problemen märks självfallet i högre utsträckning på platser där det är sämre täckning, och det hela tycks inte ha någon koppling till en specifik operatör. Lejonparten av vittnesmålen kommer dock från USA.

Även wifi krånglar

Det tycks dessutom inte vara enbart mobila datanät som krånglar, utan även wifi. Enheterna tycks av någon anledning vilja koppla över till 2,4 GHz snarare än 5 GHz, vilket ger långsammare hastigheter. I just wifi-fallet tycks problemet kunna åtgärdas med en mjukvaru-uppdatering. Förhoppningsvis finns en mjukvarulösning på LTE-problemen också, men i värsta fall kan det handla om ett nytt ”antennagate”, det vill säga ett problem i stil med det som präglade de första versionerna av Iphone 4. 

Källa