Användarna slår larm

Rapporter om sämre batteritid med Watch OS 6

Apple släppte nyligen den nya versionen av Watch OS. Men den tycks förutom nya funktioner även ha medfört en del problem.

Publicerad Uppdaterad

Det är primärt ägare till Apple Watch Series 5-enheter – det vill säga den allra senaste versionen av Apples smarta klocka – som nu uppger att de har problem med batteritiden i klockan som levereras med det nya Watch OS 6. Det har även förekommmit liknande uppgifter från Apple Watch Series 4-ägare, om än inte i samma omfattning. Uppdateringen gjordes tillgänlig den 19 september och innehåller bland annat en egen appbutik för Apple Watch och en kalkylator-app, men tycks alltså även ha innburit att batteritiden minskar med runt 10-12 procent per timme, vilket är långt snabbare än vad Apple uppgivit och vad klockornas batterier minskat före uppdateringen. Apple släppte även Watch OS 6.0.1 den 30 september, men batteriproblemen har inte åtgärdats med den, trots att Apple utlovade ”optimering och buggfixar”. 

På Mobil testar vi för närvarande Apple Watch series 5 med Watch OS 6 och har inte stött på de batteriproblem som det talas om. Det är oklart hur omfattande och spridda problemen är.

Apple har inte kommenterat uppgifterna, men borde rimligen vara medvetna om problemet. På sajten Macrumors forum finns nu en 38 sidor lång tråd om saken. Vissa vittnar om att batteritörsten hos klockorna märkligt nog avtagit efter några dagar och allt återgått till det normala. Men att det hela är ett utbrett problem råder det hur som helst inget större tvivel om. Möjligen kan Appe åtgärda saken i en kommande uppdatering. En betaversion av Watch OS 6.1 sägs åtminstone leda till förbättringar. 

Källa