https://www.mobil.se/nyheter/razer-2-phone-offentliggjord-slapps-i-sverige-den-26-oktober
566030
Nyheter
Lite bättre på det mesta

Razer 2 Phone offentliggjord – släpps i Sverige den 26 oktober

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2018-10-11_kl._13.47.22.png?itok=FMIt5fSm', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2018-10-11_kl._13.47.22.png?itok=hJ0eVIpX', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2018-10-11_kl._13.47.22.png', w: 1095, h: 660, title: ' ' },]
Mindre än ett år efter att Razer släppte sin första gamingtelefon så har nya Razer Phone 2 nu offentliggjorts. Och det är en enhet som till stora delar påminner om den första, om än inklusive förbättringar på i stort sett alla områden där det tidigare fanns tveksamheter.

Ja, Razer Phone är i stort sett fortfarande samma enhet som senast det begav sig. Åtminstone om man ser till de grova dragen. Rent visuellt skiljer sig den nya telefonen från den gamla inte nämnvärt alls och det är fortfarande en LCD-skärm på 5,72 tum som erbjuder en bilduppdateringsfrekvens på 120 Hz som är huvudnumret. Det är dessutom fortfarande 8 GB arbetsminne och 64 GB lagringsutrymme som gäller. Men istället för förra årets värstingprocessor Snapdragon 835 hittar vi förstås årets motsvarighet Snapdragon 845 under skalet på Razer Phone 2. Men det finns förstås fler saker som skiljer de båda telefonerna åt. 

Bättre kylning och ljusstyrka

En av förbättringarna jämfört med den tidigare versionen rör kylsystemet, som nu effektiviserats och ska ge bättre prestanda vid hög belastning. Dessutom är skärmen nu mer ljusstark än tidigare, och man har även lyckats plocka fram mer ljudstyrka ur högtalarna, som nu kan föra oväsen i upp till 130 decibel. Telefonen får en ny dubbelkamera med en 12-megapixels vidvinkellins samt en telefotolins på 13 megapixlar, något som lär glädja den som har annat än bara gamingrelaterade krav på enheten. Razer Phone 2 är dessutom IP67-klassad och ståtar även med trådlös laddning. Battterikapaciteten ligger kvar på 4 000 mAh, precis som tidigare. 

Släpps i Sverige den 26 oktober

Förra årets Razer Phone sålde slut snabbt när den dök upp via operatören Tre i Sverige förra året. Exakt hur många enheter man tog in är däremot oklart, så det är svårt att säga om telefonen var en succé här eller inte. Men det gav uppenbarligen Tre blodad tand, för man har beslutat sig för att ta in även Razer Phone 2. Enheten går att förbeställa hos Tre redan från och med idag, men telefonen släpps officiellt först den 26 oktober.