https://www.mobil.se/nyheter/razer-p-v-g-att-lansera-en-smartphone
563702
Nyheter
Obekräftade uppgifter

”Razer på väg att lansera en smartphone”

Har Razer en smartphone på gång? Källor till Bloomberg hävdar det.
Säger man Razer tänker sannolikt de flesta på gaming-relaterad konsumentelektronik, som datorer och möss. Men enligt källor till Bloomberg ska bolaget nu även ha en smartphone på gång.

Razer ska vara på väg mot en börsintroduktion i Hongkong, något som tros kunna ge hårdvarutillverkaren en värdering på motsvarande drygt 41 miljarder kronor. Det är pengar som sannolikt lär behövas om man ska kunna lansera en smartphone, vilket Razer enligt uppgifter från källor till Bloomberg nu ska ha på gång. Även telefonen ska vara gaming-orienterad, och sägs ha möjliggjorts genom det förvärv av smartphonetillverkaren Nextbit som man genomförde tidigare i år. 

Liknande försök har gjorts tidigare

Det är inte första gången som konceptet med en gaming-telefon testas. Nokia var tidigt ute med sin N-Gage och Sony har också varit på bollen med sin Xperia Play. Men Razer har ett lite annat utgångsläge, då det primärt är ett märke med en lojal kundbas bestående av hardcoregamers, snarare än att primärt vara en telefontillverkare. Razer har valt att inte kommentera uppgifterna om en börsintroduktion och därmed också uppgifterna om att man skulle ha en mobil enhet på gång.