https://www.mobil.se/nyheter/razer-phone-2-praktiskt-taget-bekraftad
565838
Nyheter
Omnämns i kvartalsrapport

Razer Phone 2 praktiskt taget bekräftad

En uppföljare till gamingtelefonen Razer Phone har nu mer eller mindre bekräftats, då den finns omnämnd i Razers senaste kvartalsrapport. När telefonen är lanseringsaktuell framgår däremot inte.

De rykten som cirkulerat om att Razer skulle ha en ny version av sin gamingtelefon Razer Phone på gång tycks av allt att döma vara korrekta. Detta då det framgår av Razers kvartalsrapport att man just nu fokuserar på ”utvecklingen av nästa generations Razer Phone”. Razer-chefen Chen Xiaoping har även tidigare hävdat att en Razer Phone 2 mycket riktigt ska vara under utveckling. Några detaljer har vi ännu inte sett röken av rörande den nya enheten, men vi får anta att det är främst på systemchipp- och skärmsidan som vi kan vänta oss uppgraderingar. En bättre kamera kan också vara en het kandidat när det handlar om potentiella förbättringar. Telefonen har dock redan i sin första version mycket imponerande specifikationer, inte minst med 8 GB arbetsminne och en skärm som bjuder på en uppdateringsfrekvens på hela 120 Hz. 

Oklart hur första modellen sålt

Det finns inga siffror på hur den första Razer Phone-modellen sålde i kvartalsrapporten, men man konstaterar att telefonen släpptes ”i begränsad upplaga” och att den fick ”mycket positiva recensioner internationellt”. Det framgår inte heller hur många exemplar som levererats i världen. Gamingtelefoner vinner allt större popularitet bland tillverkarna, inte minst då de har en viss attraktionskraft på den asiatiska marknaden, där man är mer benägen att spela spel på mobiltelefonen än via exempelvis spelkonsoler. Huruvida de fungerar kommersiellt i vår del av världen är svårare att säga, men utbudet av gamingtelefoner har minst sagt varit begränsat.