1
1
https://www.mobil.se/nyheter/realme-gt-kommer-till-europa
570468
Nyheter
falskt
Till Europa

Realme GT kommer till Europa

Enligt tillverkaren kommer nu flaggskeppet som tidigare lanserades i Kina också att lanseras i Europa, det är dock inte klart när.

I mars lanserade Realme flaggskeppet GT. Då fanns det ingen information om huruvida den skulle lanseras i Europa eller inte, Men nu har tillverkaren bekräftat att så kommer att ske. Det hela började med att det upptäcktes att Realme hade fått GT certifierad av det nederländska telefontestningsföretaget Telefication och nu har tillverkaren alltså bekräftat lanseringen. 

Det finns ingen officiell information kring priser men det ryktas om att basmodellen kommer att ligga på runt 400 euro. Det betyder alltså 8GB plus 128GB, modellen med mer lagring och ram, 12GB och 256GB kommer att kosta runt 50 euro mer. 

Realme GT har Qualcomms 888-chip, en 6,43-tums skärm med 120Hz uppdateringsfrekvens, tre kameror med en högsta upplösning på 64 megapixel.  och 4500 mAh batteri med 65 W snabbladdning. 

Det finns inget lanseringsdatum än, men när den väl börjar säljas kommer det troligen att vara bland annat via Realmes nätbutik. I Sverige säljs Realmes telefoner även via bland andra Netonnet, Inet och Webhallen.