Annons

Laddar utan sladdar

Realme lanserar egen magnetladdning inspirerade av Apples Magsafe

Magdart är företagets konkurrent till Apples Magsafe.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska Realme hämtar inspiration från Apples laddningsteknik Magsafe och introducerar sin egen laddning Magdart enligt samma princip där den trådlösa laddningsplattan fästs på telefonens baksida med magneter. I produktsortimentet som Realme har presenterat finns en ganska traditionell QI-laddare på 15W som ska kunna fylla ett batteri på 4500 mAh på 90 minuter. Om det är för lång tid finns även en Magdart-laddare med inbyggd fläkt som kan leverera trådlös laddning på upp till 50W, så om den ansluts till en Realme 65W-laddare ska det ta 54 minuter att ladda ett 4500 mAh-batteri från tomt till fuilladdat.

Realme har även presenterat ett trådlöst batteripaket som kan fästas på telefonens baksida och laddas utan kabel, ett skal för telefonen Realme GT som ger stöd för MagDart, samt MagDart Wallet som är ett fodral med plats för tre kortkreditkort och med inbyggt stöd som telefonen kan lutas mot.

Slutligen lanserar de även MagDart Beauty Light en uppfällbar lampa som ska hjälpa till att ge bättre bilder med frontkameran. Beauty Light drivs av omvänd QI-laddning, det vill säga att det är telefonens batteri som förser tillbehöret med ström.

Realme har ännu inte sagt något om när produkterna kommer att finnas på marknaden eller vad de kostar, inte heller vilka telefoner som kommer att ges stöd för tekniken – om vi inte räknar med Realme GT-skalet.