På väg ut ur Kina

Red Magic 8S Pro släpps internationellt

Nubia meddelar att deras Red Magic 8S Pro lanseras internationellt, men säger inget om Red Magic 8S Pro+.

Publicerad Uppdaterad

För några veckor sedan lanserade tillverkaren Nubia de två mobilerna Red Magic 8S Pro och Red Magic 8S Pro+ i Kina. Nu meddelar företaget att man kommer att släppa Red Magic 8S Pro på den internationella marknaden den 18 juli, däremot har man inte sagt något om en eventuell liknande lansering av Red Magic 8S Pro+.

Red Magic 8S Pro drivs av vad nubia kallar en "ledande version av Snapdragon 8 Gen 2" vilket man inte har gått in närmare på vad det innebär. Det troliga är att det handlar om att den primära kärnan i den här versionen av Snapdragon 8 Gen 2 är överklockad till 3,36 GHz medan motsvarande kärna i vanliga Snapdragon 8 Gen 2 arbetar i 3,2 GHz.

Modellen levereras med upp till 12 gigabyte arbetsminne och 512 gigabyte lagringsutrymme, och den lanseras med Android 13-baserade Redmagic OS 8. Amoled-skärmen är på 6,8 tum med en uppösning på 2480 x 1116 pixlar, plus att den har stöd för 120Hz och inbyggd fingeravtrycksläsare.

Red Magic 8S Pro har tre kameror på baksidan - en primär på 50MP, en 8MP ultravidvinkel samt en 2MP makrokameran. Frontkameran ligger på 16MP och ligger dold under skärmen. Batteriet är på 6000 mAh med stöd för 80W trådbunden laddning.

Pro+-modellen, man inte har nämnt i fråga om internationell lansering, delar de flesta specifikationerna med 8S Pro, förutom att den har ett batteri på 5000 mAh med stöd för 165W trådbunden laddning, och den erbjuder upp till 24 gigabyte arbetsminne och 1 terabyte lagringsutrymme.