1
1
https://www.mobil.se/nyheter/redan-lanserade-samsung-galaxy-a32-5g-nu-till-sverige
569848
Nyheter
falskt
Skvallrar även om kommande telefoner

Redan lanserade Samsung Galaxy A32 5G nu till Sverige

● BILDSPEL
Fokuserar på 5G till lägre kostnad.

Det var den 13 januari, nästan samtidigt som S21-serien, som Samsung faktiskt passade på att lansera även Galaxy A32 5G. Nu är det klart att den telefonen snart kommer även till Sverige och det handlar om en telefon för 3000 kronor där man verkar prioriterat 5G-stödet, ett någorlunda kraftfullt batteri och sparat in på det mesta övriga.

Till det yttre är Samsung Galaxy A32 5G påtagligt anonym. Jämför vi med den nyligen lanserade S21-serien med sin karaktäristiska design särskilt kring kamerasamlingen på baksidan så framstår nästan A32 5G som att den helt saknar design. Ändå uppger Samsung att det här är den första titten på utseendet som Samsungs A-serie utgår från under 2021.

Ska vara snabb

Telefonen drivs av ett Mediatek 6853, även kallat Dimensity 720, som är ett nytt chipset och det återstår att se hur snabb det kan göra den här telefonen. Det kombineras med 4 GB ram och här, till skillnad från i S21-serien, så har Samsung kvar möjligheten att sätta i ett minneskort för att utöka lagringen.

När det gäller just prestanda tycks Samsung ha siktet högt ställt, för vi utlovas tack vare 5G och telefonens övriga egenskaper möjligheten att titta på tv-serier och att spela mobilspel i högsta kvalitet även utanför wifi-täckning. Här känns det dock på sin plats att flagga för att telefonens skärm knappast är det bästa valet för det. Förmodligen är just 5G inte heller något som märkbart förändrar förutsättningarna för en telefon som den här. Skärmen, som vi ju var inne på, det är en LCD-skärm, så inte OLED som i Samsungs mer påkostade telefoner. I toppen på skärmen hittar vi en liten sensorpanel för selfiekameran och skärmen i sig är på 6,5 tum, begränsad till HD+-upplösning. Vidare har A32 5G en fingeravtrycksläsare integrerad i knappen på sidan och batteriet med stöd för 15 W laddning är på 5000 mAh.

För foto erbjuder telefonen en huvudlins på 48 megapixel kompletterad med vidvinkel, makro och djupsensor. VIdeo kan man som användare spela in i upp till 4K-upplösning. Vi får återkomma om hur kvaliteten på de inspelade videoklippen såväl som stillbilder blir. Selfiekameran på framsidan är på 13 megapixel.

Säljstart för Samsung Galaxy A32 5G är den 12 februari och det rekommenderade priset är 3090 kronor.