Första telefonen med kamera på 64-megapixlar till Sverige

Redmi Note 8 och Note 8 Pro lanseras i Sverige

Den som trånat efter någon av de senaste Redmi-telefonerna kan glädjas åt att både Redmi Note 8 och Note 8 Pro är aktuella för Sverigelansering. Och det inom kort, dessutom.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomis dottervarumärke Redmi (ungefär på samma sätt som Honor är ett dottervarumärke till Huawei) ligger bakom många telefoner som är oerhört populära i Asien, men som också har en del fans i vår del av världen. Inte konstigt, med tanke på att man faktiskt erbjuder en hel del ”pang för pengarna”. Och då Xiaomi valt att utöka sin närvaro i Europa – och därmed också här i Sverige – så dyker deras telefoner glädjande nog upp även här allt oftare. Den saken gäller även Redmi Note 8 (det vill säga uppföljaren till den mycket populära Redmi Note 7) samt den lite mer avancerade och nyligen lanserade Redmi Note 8 Pro. Båda telefonerna kommer att plockas in till svenska Mi Store och utvalda återförsäljare och släpps i mitten av september. 

Imponerande kamera

Framför allt Redmi Note 8 Pro har väckt en hel del uppmärksamhet på senare tid, då det är den första telefonmodellen i världen som har en kameralins med en upplösning på hela 64 megapixlar. Den sällskapar med tre andra linser, närmare bestämt en ultravidvikellins på 8 megapixlar, en djuplins på 2 megapixlar samt en makrolins på 2 megapixlar. I övrigt handlar det om en telefon med en 6,53-tums LCD-skärm med full hd-upplösning, Mediateks Helio G90T-chipp samt ett batteri på 4 500 mAh. Den lite enklare Redmi Note 8 har en LCD-skärm på 6,2 tum, trippelkamera på 48+8+2 megapixlar, Snapdragon 665-chipp och ett batteri på 4 000 mAh. Priserna kommer att avslöjas först lite längre fram.