1
1
https://www.mobil.se/nyheter/redmi-note-9t-och-redmi-9t-lanserade
569759
Nyheter
falskt
Även två smarta hemmet-prylar

Redmi Note 9T och Redmi 9T lanserade

Xiaomi lanserar två nya mobiler, Redmi Note 9T och Redmi 9T, där särskilt den förra är intressant som billigare 5g-mobil.

Bara för att det är julhelg slutar inte Xiaomi att lansera nya modeller nära nog en gång i veckan. Denna gång är det varumärket Redmi som har två nya modeller.

Mest intressanta telefonen kommer inte till Sverige

Av dessa är det framför allt Redmi Note 9T som tillför något nytt till marknaden i form av en 5G-mobil för under 3000 kronor. Detta uppnår man med hjälp av Mediateks chipset Dimensity 800U. Den tillhör en ny generation mer ambitiösa Mediatek-chipset, och är gjort i en 7 nanometersprocess, och vi ser fram emot att se hur den presterar i praktisk användning.

Skärmen på mobilen är på 6,53 tum med full HD-upplösning, och telefonen har stereohögtalare och 3,5 mm-uttag. På baksidan sitter tre kameror där huvudkameran är på 48 megapixel, assisterad av djupsensor och makrokamera. Batteriet är på 5000 mAh.

Redmi Note 9T säljs med 4 GB arbetsminne och 64 GB lagring för 230 euro och 4/128 GB för 270 Euro. Tyvärr är Redmi Note 9T inte aktuell för den svenska marknaden enligt Xiaomi i Sverige, men den kommer gå att få tag på via webbutiker i utlandet.

Kopia av redan lanserad systermodell

Redmi 9T är vid jämförelse mindre intressant då det rätt uppenbart är en ompacketering av Poco M3 från Xiaomis andra lågprisvarumärke. I de specifikationer som Xiaomi redogör är den enda egentliga skillnaden designen på baksidan, som bland annat innehåller en vidvinkelkamera som Poco M3 saknar. I övrigt har vi samma 48-megapixelkamera med djupsensor och extra makrokamera, samma jättebatteri på 6000 mAh, samma 6,53-tumsskärm i full HD med stereohögtalare och samma Snapdragon 662-chipset.

Poco M3 börjar säljas i Sverige i dag för 1800 kronor, Redmi 9T ser ut att bli lite dyrare med Europriser mellan 160 och 200 Euro, beroende på om telefonen är med eller utan NFC och med 64 eller 128 GB lagring.

Xiaomi passade också på att visa upp två nya smarta hemmet-produkter. Dels Mi Clock, en smart högtalare med skärm som kan användas både som klockradio och fotoram. Högtalaren har stöd för Google assistant och kan användas för att styra Xiaomis andra smarta hemmet-produkter. Priset ligger på drygt 500 kronor.

Den andra produkten, Mi 360 Home Security Camera, är en övervakningskamera som kan rotera 360 grader. Den kan detektera när både människor och djur rör sig i synfältet, och har högtalare så att du kan kommunicera via den. Priset är cirka 600 kronor.