https://www.mobil.se/nyheter/renderingar-pastas-visa-xperia-2-liknar-xperia-1-pa-manga-satt
567021
Nyheter
Visar eventuellt nytt flaggskepp från Sony

Renderingar påstås visa Xperia 2 – liknar Xperia 1 på många sätt

Sonys flaggskepp Xperia 1 börjar sannolikt säljas i Sverige först i början av juni, men redan nu har läckta renderingar som påstås föreställa uppföljaren börjat cirkulera.

Det är Cash Karo och techläckaren Onleaks som ligger bakom publiceringen av renderingarna som påstås föreställa Sonys kommande Xperia 2. Om bilderna stämmer överens med den slutgiltiga produkten så vittnar de om att det inte blir några direkt omvälvande designförändringar. Den mest iögonfallande är att man flyttat telefonens trippelkameramodul från mitten till vänstersidan av bakstycket. Dessutom tycks kanterna upptill och nedtill på telefonen vara ungefär lika stora, snarare än att hakan är betydligt tunnare som på Xperia 1.

Blir något mindre

Telefonen sägs även bli något mindre än Xperia 1 och får en skärm på 6,1 tum istället för 6,5 tum. Det speciella bildförhållandet på 21:9 bibehåller man däremot. Och inget hörlursuttag den här gången heller, att döma av bilderna. Nu finns det förvisso förstås en chans att det här är någon annan enhet och inte alls Xperia 2, så man gör bäst i att inte dra alltför stora växlar på renderingarna. När telefonen släpps är förstås också oklart, men möjligen skulle Sony kunna välja att offentliggöra den i samband med IFA-mässan i Berlin i september. 

Annons