1
1
https://www.mobil.se/nyheter/rengor-telefonen-med-uv-ljus
568827
Nyheter
falskt
Gör mobiltelefonen bakteriefri

Rengör telefonen med UV-ljus

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/zagg_uv.jpg?itok=SWKJqRe5', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/zagg_uv.jpg?itok=cwOzfxkt', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/zagg_uv.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Ultraviolett ljus ger bakterierna en mörk framtid.

Zagg-företaget InvisibleShield lanserar UV Sanitizer, ett tillbehör som låter dig rengöra mobiltelefonen och andra småprylar som nycklar och kreditkort med hjälp av ultraviolett (UV) ljus. Placera det som ska rengöras i enheten, och tryck på en knapp. Enligt företaget tar en behandling ungefär fem minuter, varvid 99,99 procent av bakterierna på telefonens yta ska vara oskadliggjorda. En indikator visar hur lång tid det är kvar, och om processen avbryts stängs lamporna av automatiskt. Enheten använder flera UV-C-lampor och fungerar med alla mobiltelefoner som är upp till 6,9 tum.

Det medföljer även en USB-A till USB-C-kabel för att det ska vara enkelt att rengöra telefonen även på resande fot. InvisibleShield UV Sanitizer finns i handeln redan nu med ett rekommenderat pris på 499 kronor. Angående smittspridning har det tidigare rapporterats att mobiltelefonen inte är en avgörnade smittspridare av virus, eftersom mobiltelefonen är en pryl du framförallt använder själv och inte delar med andra.