https://www.mobil.se/nyheter/rephone-bygg-din-egen-lur
559955
Nyheter
Kickstarter

Rephone – bygg din egen lur

Billiga Rephone låter dig bygga din egen telefon, eller bygga ihop den med Pebble.

Rephone är ett Kickstarter-projekt som nyligen passerat sitt mål och som låter dig bygga en mobil från scratch.

Projektet liknar lite Googles VR-projekt I am Cardboard i det att tillverkaren Seeed erbjuder en kartongbit som kan vikas ihop till själva skalet. Telefonen i sig bygger du ihop med hjälp av en mängd olika moduler, allt från uppenbara saker som skärm och SIM-kortplats till valmöjligheter mellan GSM- eller 3G-chip och lite tillbehör som GPS eller NFC. Seeed själva kallar det för världens första open source modulära telefon.


Poängen med det hela är samtidigt att det ska vara riktigt billigt. Ett komplett ”Kit Create” med skärm och allt annat du behöver för en fungerande telefon ska i butik gå loss på 59 dollar, eller ungefär 500 kronor.

Som en liten extra bonus finns det även Rephone-moduler för Pebble Time. Pebbles senaste klocka kan som bekant byggas ut genom att du kopplar in moduler via armbandslänkar. Här erbjuder Rephone både NFC och GPS som extra moduler om du så vill.

Lanseringsfönstret ligger dessutom rätt nära i tiden, då Seeed räknar med att Kickstarter-backare kan ha sina första kit i december i år. Kommersiella versioner ska sedan finnas på marknaden i april nästa år.

Relaterade artiklar