Acer Predator 6 och Predator 8

Riktig gamingmobil och surfplatta

Surfplattan Acer Predator 8
Surfplattan Acer Predator 8
Surfplattan Acer Predator 8 - baksidan
Surfplattan Acer Predator 8

Acer lanserar något du inte sett tidigare. Gamingserien Predator som bestått mest av laptops och stationära datorer utökas med mobil och surfplatta.

Publicerad Uppdaterad

Surfplattan Predator 8 liknar inte många andra surfplattor. Den är kompromisslöst formgiven och anpassad just för mobilspel. Operativsystemet är Android och utseendet udda, eftersom vi har fyra högtalare, en i varje hörn och det finns vibrationsfeedback som ska användas särskilt i spel. Återstår att se hur spelstödet för unika lösningar ser ut. Skärmen är på 8 tum med 1920 x 1200 pixel och processorn en Intel Atom x/ Z8700-processor.  Framförallt ska ljudet vara något unikt, även om det är svårt att avgöra när vi testade kort på den stökiga presskonferensen.  Arbetsminnet är på 2 GB.

Predator 6
Utöver surfplattan fick vi även se mobilen Predator 6 och det är något som verkar betydligt mera högspecat med bland det mest kraftfulla i en mobil idag. Telefonen fanns bara på plats i vd Jason Chens hand och är alltså inte tillräckligt klar för att vi skulle få känna på den eller titta närmare. Specifikationerna vi fick höra talade dock om 10 processorkärnor och 4 GB i arbetsminne vilket lovar gott.