Annons

Föregår rörelsdetektorn

Ring släpper två nya videodörrklockor – en spelar in i förväg

Ring gör uppkopplade ringklockor som du kan styra från mobilen.

Publicerad Uppdaterad

Ring har nog den senaste tiden fått mest uppmärksamhet i samband med säkerhetsfrågor kring det smarta hemmet, men nu gäller det istället produktlansering. En av de nya ringklockorna har begåvats med en ny funktion kallad pre-roll. Den innebär att dörrklockan ger dig en inspelning som startar redan fyra sekunder innan rörelsedetektorn känner av rörelse. På det här sättet lyckas alltså kameran fånga ögonblicket som initierar inspelningen. Enligt Ring själva är de först med detta i en enhet som fortfarande är batteridriven.

Fyra sekunders försprång

De nya dörrklockorna heter Ring Video Doorbell 3 och Ring Video Doorbell 3 Plus och funktionen pre-roll är exklusiv för Plus-versionen. I övrigt bygger de vidare på det vi såg i förra versionen och det innebär att du som användare kan begränsa upptagningsområdet med olika zoner, så att du inte fångar information i onödan, detta med tanke på den personliga integriteten.

Samtidigt som Ring släpper de nya ringklockorna lanserar man även nya Ring Chime och Chime Pro som är wifi-förstärkare och ringklocka för inomhusbruk så att du säkert hör dörrklockans signal i hela huset. Utöver att du får en notis i mobilen när någon ringer på dörren får du alltså även en signal som ljuder i hemmet, oberoende av mobilen. När någon ringer på kan du få avisering i mobilen och även möjlighet att se video direktströmmad från ringklockan och prata med den som står där.

Priset för Ring Video Doorbell 3 Plus med pre-roll-funktionen är 2299 kronor och den kommer ut till försäljning först senare i år. Den enklare versionen kostar 1999 kronor och släpps 28 april. Wifi-förstärkarna med ringklocka släpps i april och priset för Chime är 448 kronor medan Chime Pro kostar 649 kr.