https://www.mobil.se/nyheter/roliga-mobiltillbeh-r-p-ces
498741
Nyheter
Coolt eller onödigt

Roliga mobiltillbehör på CES

Det fullkomligen kryllar av skojiga idéer på CES. Vi har kollat in en bunt roliga, coola eller helt onödiga tillbehör till din mobil.

Bortsett drivorna med skal till allehanda telefoner, mobilsmycken och annat trams är en av de mest intressanta kategorierna på CES just mobiltillbehören. Här nedan har vi en bunt prylar som antingen visades för första gången här på CES, eller som funnits tillgängligt sen tidigare. Huvudsaken är att de är roliga, rätt vettiga, coola eller helt enkelt bara helt vansinniga.

Iflashdrive

Minnespinne med USB på ena sidan och Iphonekontakt på andra sidan. Ett sätt att kringgå avsaknaden av USB-kontakt på Ipad och Iphone, även om det inte riktigt fungerar lika smidigt som en vanlig USB.

Iluv Workstation och Workstation Pro

Gör om din Ipad eller Iphone till en fullständig dator. Eller, det är i alla fall vad Iluv vill lyfta fram med deras två Workstation-modeller, som levereras med fästen för både Iphone och Ipad.

Docka din I-pryl och du har ett ställbart bordsställ med inbyggd högtalare och utskjutbart tangentbord. Går du på Pro-modellen är tangentbordet även trådlöst. Egentligen inga revolutionerande nyheter i sig, men att kombinera ihop allting i en produkt har vi inte sett från någon annan tillverkare ännu.

Mucktuck Monsters

Tamagochi för din mobiltelefon. Mucktuckarna är egentligen bara en serie mjukdjursformade fodral till Iphone, men tillsammans med en app förvandlas det hela till ett litet monster. Genom mobilens olika sensorer kan du sedan interagera med ditt monster, som att kittla den, vagga den till sömns och så vidare.

Fantastiskt söta om inte annat.

O!Photo

Foto har blivit en viktig del av mobiltillbehören. Det finns mängder med linser för att förändra bilderna du tar med en Iphone och mest extrema är O!Photo. De har ett skal till Iphone som utrustats med linsfäste där du kan skruva på en uppsjö olika linser för att få den typ av bild du själv önskar.

Samma firma har även det något klumpiga cyklopet med vattentätt Iphonefäste ovanpå. En väldigt tydlig trend i år är att du ska kunna göra om din Iphone till en ”actionkamera” i stil med de lösa videokamerorna från GoPro.  Med ett tåligt skal och olika fästen kan du använda mobilen som videokamera säkert även när du är ute och ränner i olika extrema miljöer.

Retroställ

Ett Schweiziskt företag har gjort en liknande kombinationsinsats som Iluv här ovan. Det har istället kombinerat en Iphonedocka med blåtandsheadset och formgivit det hela som en klassisk telefon. Samma ställ finns även för Blackberry, men något specifikt utformat för Android syntes inte till.

Sphero

En av mässans absolut roligaste höjdpunter var Sphero, som redan nu går att köpa via Amazon. Det är en liten boll som kopplas till din Androidmobil eller Iphone. Via en app kan du sedan styra den lilla bollen, något som funkade förvånansvärt smidigt.

Ännu lite roligare blir det när du plockar upp bollen. Då kan du nämligen använda bollens inbyggda gyro för att styra appar på din telefon som stödjer det. Som ett testexempel visades ett enklare spel upp där du styrde ett rymdskepp med Sphero.

Vi filmade det hela en kortis, vilket ni kan se här nedan. Tyvärr var vi dock tvungna att ta bort ljudet då det inte lät speciellt bra alls med allt folk runtomkring.

Miveu

Att använda sin Iphone som actionkamera i stil med GoPro är som sagt en av mässans tydliga trender. Miveu är ett fäste med tillhörande vattenavstötande film som du fäster över bröstet för att sedan kunna ta med den ut i skidbacken eller vad du nu vill göra.

Enligt de något förvirrade grabbarna på företaget håller de på att knyta avtal med en svenskdistributör, så vi kommer nog att få se anordningen i Sverige inom kort.

Ihealth Baby monitor

Prylar som styrs med mobilen dyker upp lite överallt. Utöver glukosmätare och fettvågar som var iphonekopplade hade Ihealt även sin babymonitor uppe för visning. Den går visserligen redan att köpa, men det är fortfarande en rätt kul pryl som gör att du kan hålla koll på din sovande knodd via mobilen. Tack vare IR kan du se telningen även på natten och kameran kan ställas för att reagera på ljud och via appen kan du panorera kameran för större överblick.