Annons

Lista: Tillbehör till Iphone

Roligaste tillbehören till Iphone

Koppla till tv, slå in i trä, slipp brus och skydda från smuts. Mobil listar de roligaste tillbehören just nu till Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Av äkta bambu med ditt motiv

Grove gör skydd som inte liknar många andra. Materialet är bambu och skyddar inte från hårda fall utan koncentrerar sig på utseendet. Fodralet är handgjort och vill du kan du göra det helt personligt med en egen ingravering i bambun. Är dina konstnärsambitioner mer begränsade kan du välja bland de färdiga designförslagen.

Namn: Grovemade

Webbplats: www.grovemade.com

Pris: ca 800 kr (inkl frakt)

Utan bruset i bilen

Med Iphone i bilen är AUX-kabel från telefonens hörlursutgång till bilstereons AUX-ingång ett av flera sätt att få telefonens musik ut i de vanliga högtalarna. AUX-kopplingen till högtalarutgången på Iphone ger inte alltid det bästa ljudet, men just den här kabeln lovar att reducera bruset som kan uppkomma. På Ipod-musiken, Spotify eller nätradio från din Iphone, allt så länge stereon har en AUX-ingång alltså.

Namn: Kensington Noise Reducing CarAudio Cable for iPhone RCA Cable

Webbplats: www.kensington.com

Pris: ca 120 kr

Trådlöst tangentbord att ansluta

Som pekskärm hör Iphones till de allra bästa och likaså ordförslagen som dyker upp. Det går ofta bra att skriva helt enkelt. Ändå så kan det ibland vara ännu snabbare att skriva på ett riktigt tangentbord. Apples eget bluetooth-tangentbord känner du kanske till, men även Microsoft har ett. Tänk på att välja ett tangentbord som har åäö, vilket Microsofts har när du köper det i Sverige.

Namn: Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000

Pris: ca 800 kronor

Iphoneljud i hemmastereon

Den här lilla pucken med bluetooth och en kabel ansluter du först till aux-ingången på din stereo hemma och sedan till eluttaget. Det följer med strömsladd så klart. Sedan ansluter du Iphone trådlöst via bluetooth till pucken och när du sedan väljer tillbehöret som ljudutgång så kommer all din musik strömma ut i stereoanläggning och alla kan njuta av den. Och det givetvis med betydligt bättre ljud än i telefonens inbyggda högtalare. Musiken styr du direkt från telefonens pekskärm som vanligt.

Namn: Belkin Bluetooth Music Receiver

Webbplats: www.belkin.com

Pris: ca 400 kr

För alla mobiler

Bara för att det är Sony Ericsson som tillverkat den betyder inte det att den bara kan användas med Sony Ericssons mobiler. Nej sladden ansluts till din stereo, till Aux-ingången och sedan spelar du musiken i din Iphone via bluetoth till den här lilla långsmala enheten. Batteriet i laddas med samma typ av laddare som Sony Ericssons mobiler med så kallad fastport. MBR-100 är något år gammal, så den kan tyvärr vara lite svår att hitta.

Namn: Sony Ericsson MBR-100

Webbplats: www.sonyericsson.com

Pris: ca 700 kr

För rivstarter

Det här fodralet finns inte för senaste Iphone 4, utan passar bara de tidigare versionerna av Iphone. Det gör dock att din IPhone sticker ut, för visst är många Iphonefodral gjorda i gummi, men här har man tagit det hela ett steg till. Det heter passande nog Wroom.

Namn: Case-Mate Wroom Case

Webbplats: www.case-mate.com

Pris: ca 200 kr (inkl frakt)

Hårda tag

Den ser onekligen ut att klara det mesta, om mn bortser då från att skärmen på framsidan fortfarande är oskyddad. Så måste det kanske vara för att man ska kunna använda telefonen också. Skalet Workmate har i alla fall i allt från material till färger och form från tuffare verktyg.

Namn: Cygnett Workmate

Webbplats: www.mobilefun.co.uk och cygnett.com

Pris: ca 400 (inkl frakt)

Utan att tappa

Den kantiga formen på Iphone 4 kan göra den lite svår att hålla och det särskilt om du börjar bli lite svettig om händerna. Är du ute och joggar med Iphone direkt i handen kan det här fodralet hjälpa dig behålla Iphonen i just handen. Kanske kan vara användbar även när du varken joggar eller är svettig. Finns även för Iphone 3G/3GS.

Namn: Marware Sportgrip

Webbplats: www.iworld.co.uk

Pris: ca 300 kr (inkl frakt)

Dubbel miniladdare

Med så många Iphoneanvändare som finns i Sverige nu är det säkerligen ofta fler än en Iphone eller Ipod som används när bilen är packad för långresa. Smidigt då att slippa bråka, för i den här lilla billaddaren kan två ladda samtidigt. Passar till alla IPhones, Ipods, Ipad och för den delen även annat som kan laddas via USB.

Namn: Powerjolt Dual Micro

Webbplats: www.griffintechnology.com

Pris: ca 200 kr

Samlat och skyddat

Föredrar du att ha allt på en plats kanske ett kombinerat Iphonefodral och plånbok passar. Den rymmer sedlar och kontokort i separata fickor och givetvis även din Iphone 4 som skyddas den med.

Namn: Griffin Elan Passport Wallet

Webbplats: www.griffintechnology.com

Pris: ca 300 kr

Klistra på ett konstverk

Apple säljer bara Iphone 4 i svart, men du kan ändra utseende ganska radikalt på den Iphone 4 du redan köpt. Ja det funkar även för Iphone 3G/3GS och för laptops och andra mobiler. Gelaskins är tunn och skyddande plastfilm som du sätter på din IPhone och det finns massor av motiv att välja mellan, eller om du hellre vill ladda upp eller designa ditt eget.

Namn: Gelaskins

Webbplats: www.gelaskins.com

Pris: ca 130 kr (inkl frakt)

Med attityd

Formgivningen med dödskallar, hjärtan och tigrar går igen även i utssendet på Iphoneskydden från Ed Hardy. Visst gick Apple efter antenndiskussionerna med på att bjuda på gratis skal som skyddade, men de såg inte ut så här. Finns både för Iphone 4 och äldre modellerna.

Namn: Ed Hardy Iphone Cases

Webbplats: www.edhardyshop.com

Pris: ca 600 kr (inkl frakt)

Mer än fulladdad

När du köper en Iphone så får du inte någon dockingsstation till, utan det är någor du måste köpa till separat. Varför då inte passa på att köpa en där du även får med ett extra nödbatteri. Den här dockningsstationen laddar inte bara din Iphone 3G och 3GS utan även ett extra batteri du kan ansluta i botten på telefonen när batteriet börjar dö.

Namn: Kensington Charging Dock with Mini Battery Pack

Webbplats: www.kensington.com

Pris: ca 700 kr

Riktig fm-radio i sladden

Iphone saknar ju FM-radio, men det och lite till fixar tillbehöret Navigate. I mobiler med fm-radio brukar headsetet fungera som antenn, men här är radion helt enkelt i headsetet. En display i fjärrkontrollen visar aktuell radiostation och frekvens, men kan även visa albuminformation när du lyssnar på musik från Iphone. Anslut dina egna lurar till fjärrkontrollen och fjärrkontrollen till Iphone 3G eller 3GS.

Namn: Griffin Navigate

Webbplats: www.griffintechnology.com

Pris: ca 600 kr

Fast på cykelstyret

Olika typer av hållare för att fästa Iphone på armen under joggingturen är vanliga, men för att sätta fast den på cykel är valen färre. Det här fästet ska funka på de flesta cykelstyren och finns både i en version för Iphone 4 och för Iphone 3GS. Då ska den sitta säkert och du kan slänga en blick på cykelappen du laddat ner för att se hur långt och snabbt du kört. Funkar dock inte med skal och skydd på telefonen, så se upp när regnet kommer.

Namn: RAM EZ-ON/OFF

Webbplats: www.r-a-m.nu

Pris: ca 350 kr

En mobil retrolur

När Iphone är så vanligt förekommande är de här speciella headseten ett säkert sätt att sticka ut i mängden. Till en del telefoner krävs en adapter för att kunna prata, men just Iphone är det bara att plugga in sladden i och prata på. Hur praktisk de här headseten är låter vi nog vara osagt. Se till att ha stora fickor för att ens få med dig headsetet när du är ute och rör dig.

Namn: Native Union Moshi Moshi Retro Headsets

Webbplats: www.nativeunion.com/uk/

Pris: ca 400 kr

På plats under joggingrundan

Under träningsrundan är inte alltid det mest smidiga sättet att hålla Iphone direkt i handen. På cykel- eller löprundan kan därför en hållare vara bra, varför inte en som skyddar mot lite regnstänk också. Den här hållaren finns både för Iphone 4 och tidigare modellerna Iphone 3G och Iphone 3GS.

Namn: Griffin Aerosport

Webbplats: www.griffintechnology.com

Pris: ca 300 kr

Delad glädje och delat ljud

Vill du dela med dig av Iphoneupplevelsen utan att störa omgivningen är en hörlurssplitter perfekt. Och ska ni i kompisgänget alla kolla på Iphonen samtidigt så lyckas ni knappats tränga ihop er fler än de fem som får plats i Belkins hörlurssplitter.

Namn: Belkin Rockstar

Webbplats: www.belkin.com/se/

Pris: ca 150 kr

När batteriet inte räcker

Trots att varje ny Iphone får både bättre skärm, snabbare prestanda och bättre batteritid så är det inte alltid det räcker. Har du problem att få telefonens batteri att räcka en hel dag så kan det här vara räddningen. Juice Pack Air är både ett hårt skyddande skal och ett extra externt batteri i ett. Det ska instruera IPhone att först dra slut på skalets batteri innan den börjar använda telefonens eget batteri, och skalet ger dig ungefär lika mycket batteritid extra som du redan har i telefonen när den är nyladdad.

Namn: Mophie Juice Pack Air

Webbplats: www.mophie.com

Pris: ca 800 kr

Ladda inte bara en

Befolkas ditt hem av flera Iphones kan det vara smart att även ha en laddare som kan förse flera åt gången med ström. Från Belkin kommer den här med två usb-kontakter och där kan du ladda Iphone, Ipad eller för den delen andra saker som kan laddas via usb och det då utan att ta flera eluttag i anspråk.

Namn: Belkin Usb Dual Charger

Webbplats: www.belkin.com/se/

Pris: ca 300 kr

Bättre musik i bilen

FM-sändare brukar inte ge det allra bästa ljudet, men är ändå ett sätt att få musiken från Iphone över till bilsteron utan krångliga installationer och anslutningar. Ett av problemen kan vara att hitta en frekvens som inte störs av andra, riktiga radiostationer. Det här blir ju särskilt krångligt om du kör och ständigt får byta station för att hitta ostörda frekvenser. Genom att använda telefonens gps ska Tunecast Auto Live kolla lokala frekvenser och hitta de lediga frekvensområdena.

Namn: Belkin Tunecast Auto Live

Webbplats: www.belkin.com/se/

Pris: ca 400 kr

Laddad för resan

Visst kan du alltid ladda din Iphone med usb-sladden kopplad till en bärbar dator, men är du ute på resa utan dator blir det svårare. Då kan du behöva en reseladdare som inte bara passar i ett vanligt svenskt och europeiskt eluttag utan även världen över. Kensingtons laddarpaket är svart och cirka hundra kronor billigare än Apples egna vita.

Namn: Kensington Travel Battery Pack and Charger

Webbplats: www.kenington.com

Pris: ca 300 kr

Koppla Iphone till TV och stereoanläggning

Visar du bilder eller film för flera kan det vara roligare att få upp bilden stort än att samlas kring skärmen på en liten Iphone. Kablarna finns i både kompnent och komposit, men välj komponent om din tv-stödjer det.

Namn: Apple Component AV-kabel

Webbbplats: www.apple.com/se

Pris: 499 kr

Handskar för Iphone

Har du provat att peka på Iphone en smällkall vinterdag med handskar på händerna har du också märkt att det inte går. De här handskarna är dock annorlunda. Hemligheten är att de ljusa fingertopparna på de här blå handskarna har så kallade konduktiva fibrer och därför låter dig styra din Iphone och Ipad utan att fungera som en barriär mellan hand och pekskärm som vanliga handskar gör. Alternativet är handskar med topparna avklippta, men de är ju samtidigt sämre på att hålla handen varm. Pekskärmshandskarna på bilden finns endast i den blå färgkombinationen, men fler färgkombinationer utlovas under året.

Namn: Fivepoint pekskärmshandskar

Webbplats: fivepointgloves.com

Pris: ca 300 kr (inkl frakt)