Utan app

Röstnavigering i webbläsaren

Telenavs navigeringslösningar finns idag bland annat som appar för Android, Iphone och Blackberry. Nu uppger man sig ha tagit fram en lösning för röstnavigering som körs direkt i webbläsaren.

Publicerad Uppdaterad

Navigering där man får röstinstruktioner om när det är dags att svänga och vilken fil man ska hålla sig i har sedan länge både tagit steget in i mobilerna och blivit något som man förväntar sig att ha tillgång till utan att betala för.

Än så länge är de olika navigeringslösningarna med röstinstruktioner specifika för olika operativsystem och kräver att man har en app installerad. Telenav hör till de företag som idag erbjuder sin navigeringslösning i form av appar till Android, Iphone och Blackberry.

Nu uppger man sig ha hittat en lösning för att erbjuda samma funktion i form av en tjänst i mobilens webbläsare. Tjänsten ska kunna köras i alla enheter med en webbläsare som klarar HTML5. Förutom talade instruktioner om hur man ska webbtjänsten även kunna räkna fram en ny rutt om man missar att svänga på rätt ställe.

I första hand ska tjänsten användas tillsammans med appar eller sajter som har någon typ av lokalt innehåll och där användarna i webbläsaren kan bli till den aktuella platsen med hjälp av mobilens webbläsare.

Utvecklare som vill testa den nya tjänsten kan anmäla sitt intresse här.