Anteckningar är statusmeddelanden i textform i Instagram

Rullas ut i Sverige idag: Instagram lanserar ny meddelandefunktion

Instagram tar ytterligare ett steg bort från att vara en renodlad bildtjänst. Nu lanseras Anteckningar i Instagram i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Instagram har presenterat en ny funktion som heter Anteckningar, där användaren på ett enkelt sätt ska kunna dela textmeddelanden utöver sina bilduppdateringar. Texterna kan vara upp till 60 tecken långa, och de kan utöver text även innehålla emojis. Instagram Anteckningar presenterades i december förra året och rullas ut i Sverige med start idag den 30 januari. Det kan ta ytterligare ett tag innan alla får tillgång till funktionen. För att lämna en anteckning går du till toppen av din inkorg och vljer de motagare du vill skicka til. Din anteckning visas i toppen av deras inkorg under 24 timmar och eventuella svar hamnar som direktmeddelanden i din egen inkorg. 

Utöver Anteckningar håller Instagram även på att testa en egen variant av den populära tjänsten BeReal, där användare först efter att ha delat en egen bild av vad man håller på med kan se andras motsvande bilder.

Man arbetar även med två nya gruppfunktioner för att uppmuntra samarbeten mellan personer. Grupprofil är en ny form av profil där det som delas enbart kommer att finnas tillgängligt för andra medlemmar i den gruppen. Funktionen för samarbete kallas Collaborative Collections där Instagram testar ett sätt för personer att få kontakt med vänner via gemensamma intressen genom att spara inlägg i en samarbetssamling i en grupp eller via direktmeddelanden.

När, eller om, grupprofiler och Collaborative Collections kommer att lanseras finns det ingen information om.

Källa