Motigt för Google

Runkeeper lägger ned sin Wear OS-app

Nej, det vill sig inte riktigt för Googles Wear OS. Nu väljer en av världens mest populära fitness-appar att lämna operativsystemet.

Publicerad Uppdaterad

Wear OS har inte blivit den hejdundrande succé som Google förmodligen hade siktat på. Det finns många förklaringar till den saken. Dels var de första versionerna av operativsystemet inte direkt jättebra, dels har hårdvaran inte riktigt hängt med. Sammantaget har operativsystemet därför kommit att lämna en hel del i övrigt att önska när det gäller användarupplevelsen. Många trodde nog att Wear OS skulle få en liten skjuts i och med lanseringen av Snapdragon Wear 3100-chippet, men den har också uteblivit så här långt. Och som grädde på den grillade korven så väljer nu en av världens i särklass mest populära träningsappar att överge plattformen, närmare bestämt Runkeeper som har över 10 miljoner installationer i Playbutiken. 

Appen kommer att plockas bort från Wear OS-enheter genom en uppdatering som rullas ut om ett par veckor. Runkeepers ägare Asics skriver att man helt enkelt inte kan erbjuda en tillräckligt bra upplevelse med Wear OS och att bland annat integreringen inte fungerat tillräckligt bra. Det förekommer även tämligen många vittnesmål på nätet om diverse problem med just Runkeeper på Wear OS. Huruvida det beror på Wear OS eller på Runkeeper ska vi dock låta vara osagt. Att Google behöver vidta någon form av åtgärd när det gäller Wear OS står hur som helt allt mer klart. 

Källa