Phablet

Rykte: 4K från Sony 2015

En av de läckta bilderna på Xperia Z5 och Xperia Z5 compact.

Det ryktas att en phablet från Sony med grymt hög upplösning släpps i år.

Publicerad Uppdaterad

I april cirkulerade rykten om att Sony skulle släppa tre mobiler innan årets slut, de sades vara Xperia Z5, Xperia Z5 Ultra och Xperia Z5 Compact. Ryktena följdes sen av bilder som läcktes i juni och menade att Sony ville marknadsföra Xperia Z5 genom att få in den i James Bond-filmen Spectre som släpps i november. Förra veckan läcktes sen bilder på vad som sades vara Z5 och Z5 Compact och nu kommer uppgifter om Xperia Z5+. Uppgifterna säger att Sony ska släppa en phablet som kallas Xperia Z5+ och att den är utrustad med en skärmupplösning på 4K.

Informationen kommer från Xperia Blog som läckt vad man kallar användaragentsprofilen (User Agent Profile) för telefonen. Förutom den högupplösta skärmen så sägs det också att telefonen kommer drivas av ett Qualcomm Snapdragon 810 chipset. 

Det är möjligt att Xperia Z5+ är ett nytt namn på Xperia Z5 Ultra men de ryktade specifikationerna för telefonerna strider mot varandra. Ryktena från april sade att Z5 Ultra skulle ha en Quad HD-skärm och inte 4K som det nu ryktas om för Z5+. Z5 Ultra ska enligt ryktena ha fyra gigabyte arbetsminne och möjligtvis en fingeravtrycksläsare. Både rykten och en läcka från tidigare i månaden indikerar att vi kan förvänta oss en mer radikal förändring i design för Z5-serien än vid tidigare generationsbyten.