https://www.mobil.se/nyheter/rykte-apple-sl-pper-h-lsotj-nst-i-ios-8
555584
Nyheter
Healthbook

Rykte: Apple släpper hälsotjänst i Ios 8

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/healthbook.jpg?itok=AYeLBVZZ', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/healthbook.jpg?itok=F04szWj4', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/healthbook.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Mobil hälsa blir allt större och det verkar som om Apple kommer att storsatsa på området i och med Ios 8.

Vi vet fortfarande inga konkreta detaljer kring Ios 8, som borde presenteras i början av sommaren. Men enligt 9to5mac går en av de nya tjänsterna under arbetsnamnet Healthbook. Om appen kommer att heta så i färdigt skick återstår att se, men det är väl ingen omöjlighet om Apple vill passa in sig mot namnet Passbook som de redan använder (även om få andra faktiskt använder den tjänsten).

Healthbook ska vara en fortsättning på den förändring som kom i och med Iphone 5s och dess A7-processor. I det chippet finns som bekant extraprocessorn M7, som håller koll på accelerometern utan att dra några enorma mängder ström, helt enkelt för att fungera som en stegräknare. 

Healthbook ska använda sig av den informationen, tillsammans med data om din ålder och puls. Ryktet säger även att blodtryck, vätskenivåer i kroppen samt blodsocker. De senare delarna skulle behöva en extern enhet för mätningar, vilket några antar är Apples smarta klocka Iwatch i första hand.

En sidonotis som ger ytterligare vatten på kvarnen är Apples senaste nyanställning i form av Michael O’Reilly. Han var chief medical officer på hälsoföretaget Masimo innan han hoppade på Apple, vars pulsoximeter Ispo2 vi tittade närmare på under förra året.

Relaterade artiklar