https://www.mobil.se/nyheter/rykte-apple-utvecklar-modulara-horlurar
568538
Nyheter
falskt
Hörlursnytt

Rykte: Apple utvecklar modulära hörlurar

Tekniken till de nya hörlurarna ska komma ifrån Airpod Pro
Enligt en källa till Bloomberg håller Apple på att utveckla två par nya hörlurar, som ska vara modulära med utbytbara delar. Lanseringen kan komma senare i år.

Enligt Bloomberg har en källa avslöjat att Apple arbetar med att ta fram två par trådlösa, modulära, hörlurar. De två modellerna ska skilja sig åt genom att den ena använder sig av läderimitation och är lite mer lifestyleorienterad medan den andra modellen ska designad med utifrån träning och aktivitet med lite lättare och luftigare material. Båda ska dock ha samma grundkonstruktion och utbytbara delar. 

Hörlurarna sägs vara modulära och öronkåpor samt stoppning på huvudbågen ska gå att byta ut då de är fästa med magneter. Det här gör att användaren skulle kunna byta mellan de två olika utseendena om man väljer att köpa båda delar. Enligt källan ska hörlurarna använda sig av samma trådlösa teknik och aktiva brusreducering som finns i Airpod Pro. De ska också ha Siri för röststyrning. 

Källan påstår att arbetet med hörlurarna har pågått sedan 2018 och att lanseringen har skjutits upp minst två gånger. Huruvida de faktiskt kommer att lanseras senare i år, som det sägs, får vi se. En sak är dock ganska säker, när och om de lanseras kommer de sannolikt att kosta en bra slant.