Böjt glas och Ios

Rykte: Apple utvecklar smart klocka

Apple utvecklar just nu en klockliknade enhet med Ios och vissa smartphone-funktioner, hävdar källor inom industrin.

Publicerad Uppdaterad

Enligt New York Times (NYT) arbetar Apple med en armbandsklocka med böjt glas från företaget Corning, som tidigare bland annat tagit fram Gorilla Glass-glaset. NYT hävdar att Apples klocka kommer att använda Ios som operativsystem och även ska kunna erbjuda vissa funktioner som man hittar hos smarta mobiltelefoner.

Källor som är insatta i frågan säger att Apple för samtal med Hon Hai Precision Industry Co - även känt som Foxconn – och att den taiwanesiska tillverkningspartnern sedan en tid tillbaka har provat olika nya tekniker som kan implementeras i bärbara enheter. Dessa nya tekniker ska bland annat gälla hur man kan göra komponenterna mindre än tidigare, samt hur man gör bildskärmar mindre batterikrävande.

Böjt glas från Corning

I samma artikel från NYT spekulerar man även i att Apple kommer använda företaget Cornings nya töjbara glas Willow Glass till sin smarta klocka. "Du kan säkerligen böja det (Willow Glass, reds anmärk) runt ett cylinderformat objekt, och det skulle kunna vara någons handled", säger Pete Bocko från Corning till NYT.

Det är inte första gången som det ryktas om att Apple experimenterar med klockor: Tidigare har bland annat sajten 9to5Mac skrivit att Apple utvecklar en smart klocka med Ios och Bluetooth 4.0. Även NYT har rapporterat om att Apple experimenterar med prototyper av en ny, bärbar enhet som liknar en klocka.

Källa