Spotify-dödare?

Rykte: Beats Music blir en del av Ios 2015

Spotify, Google Music, Deezer och liknande ser ut att få konkurrens till Ios när Apple förvaltar sitt köp av Beats.

Publicerad Uppdaterad

Apples köp av Beats har börjat synas lite överallt nu. Mycket av snacket kring köpet har handlat om att Apple ville åt hjärnorna bakom det hela, men efter att Apple tagit bort Bose-hörlurar från Apple Store för att inte konkurrera med de egna Beats-lurarna står det klart att Apple tänker utnyttja sitt köp på fler sätt.

Nu rapporterar också Financial Times, med hänvisning till anonyma källor, att musiktjänsten Beats Music kommer att byggas om, få ett nytt namn och inkluderas i alla Ios-enheter under 2015. Exakt hur tjänsten skulle integreras återstår att se, men rimligen läggs den till som en extrafunktion till Itunes musikaffär, Itunes Match och den i Sverige ännu inte lanserade Itunes Radio. Beats Music fungerar på det stora hela som andra tjänster för strömmad musik, såsom Spotify, Deezer, Wimp eller Google Music.

Även om Googles lansering av sin musiktjänst inte inneburit dödsstöten för alla streamingtjänster till Android, vilket kan ses som det mest jämförbara, får den här typen av rykten ändå ses som ett betydande orosmoln för mer fristående tjänster.