Annons

Return to smartphones

Rykte: Då kommer nya Nokialurarna

En läckt presentation skvallrar om när vi får se nya lurar med Nokia-loggan på.

Publicerad Uppdaterad

Sedan tidigare är det bekräftat att Nokias VD Rajeev Suri kommer hålla låda under Mobile World Congress i slutet av februari nästa år. Det har fått många att spekulera kring ett uppvisande av nya telefoner vid den tidpunkten.

De spekulationerna har nu spätts på ytterligare genom en läckt roadmap från en presentation företaget haft. Utöver en hel del licensstrategier och virtual reality återfinns även ”Nokia brand’s return to smartphones” blank höjdpunkterna för 2017.

Om vi får se nya telefoner med Nokialoggan på under mobilmässan återstår såklart att se, men det känns knappast otroligt. Däremot är upplägget lite annorlunda än sist. Företaget HMD Global har tagit över licensrättigheterna för telefoner med varumärket Nokia och planerar att tillverka dem på licens. Tidigare nämnda Rajeev Suri är VD för det ”riktiga” Nokia som utöver namnet inte har allt för mycket med operationen att göra. HMD Global består däremot av en hel bunt gamla Nokiaveteraner som i bästa fall kan borga för den klassiska Nokiakänslan i produkterna.

Om det stämmer och hur det kommer att se ut i verkligheten lär vi få vänta på tills i slutet av februari.