Fler pixlar

Rykte: Galaxy Note 5 får 4K-skärm

Det verkar som om Samsung har fler pixlar på gång till höstens flaggskepp.

Publicerad Uppdaterad

Det var under Samsungs analytikerdagar som företaget berättade att de har en 4K Super Amoled-skärm för mobilt bruk under utveckling och den ska vara redo för släpp under 2015.

Det har givetvis gjort att ryktessnurran dragit igång för vilken telefon som blir först ut med skärmen och då har rimligen Samsung själva och höstens modell av Galaxy Note förtur till skärmen.

Med tanke på försäljningssuccén som Galaxy S6 Edge lär innebära kan vi nog vänta oss att se en liknande Edge-modell av Galaxy Note 5, men både den och en vanlig Note 5 kan alltså begåvas med 4K-skärm och upplösningen 3840 x 2160 pixel.

Ryktet säger vidare att det rör sig om en 5,78 respektive 5,89 tum stor skärm beroende på om det är en normal eller Edge-modell det pratas om, vilket i så fall skulle ge en pixeltäthet på 762 respektive 748 pixel per tum.

Utöver större påfrestning på processorn och större siffror att skryta med är det oklart vad upplösningen skulle få för praktiskt effekt. Ett område där det däremot blir användbart är när telefonen används tillsammans med företagets VR-headset Gear VR, där vi själva märkte att den upplösning Galaxy Note 4 kör på gärna kunde ha varit högre i en sådan applikation.