Två versioner

Rykte: Galaxy S6 får böjd skärm

Samsung kan släppa två versioner av Galaxy S6, en med samma typ av böjda skärm som Note Edge.

Publicerad Uppdaterad

Vi lär antagligen inte se någon Galaxy S6 förrän framåt april om vi ska gå efter hur och när Samsung släppt telefonen tidigare år, men det hindrar ju inte rykten från att dyka upp.

När det gäller specifikationer är det ett litet kliv upp från vad Xperia Z4 och HTC One M9 ryktas ha. Skärmen är i 2k-upplösning som de tidigare två nämnda, men här ska Snapdragon 810 monteras in istället för den 805-modell som de två enligt ryktet ska få.

Vad som även blir en förändring enligt källan är att det kommer släppas två versioner. Precis som med Galaxy Note 4 sägs nämligen även en Edge-modell komma samtidigt. Samsung Galaxy Note Edge är ju som bekant i stort sett samma enhet som Note 4, men med ena långsidan ersatt av en böjd del av skärmen som ska fungera som en slags extraskärm.

Vi lär antagligen få höra mer om Galaxy S6 framåt Mobile World Congress eller någonstans där i krokarna. Tidigare rykten har nämnt namnet ”Project Zero” i samband med S6, där namnet ska hänvisa till att Samsung tänkt om telefonen rejält jämfört med Galaxy S3/S4/S5 som mer handlade om evolutionära uppdateringar av luren.