Stylus säljs separat

Rykte: här är priset på Ipad Pro

Ryktet säger att Apple kommer visa Ipad Pro imorgon, nu har prisuppgifterna och några andra detaljer dykt upp.

Publicerad Uppdaterad

Om alla rykten stämmer kommer Apple att ha fullt upp imorgon. Dels förväntar vi oss en presentation av Iphone 6s, Iphone 6s Plus och eventuellt en Iphone 6c som huvudnummer, men samtidigt pratar allt fler rykten om att vi får se en rejält uppdaterad Apple TV och att eventet även blir skådeplats för höstens Ipad-modeller.

Eller det är snarare Ipad Pro som ryktas få sig en första sväng i rampljuset imorgon, hur det blir med eventuella övriga Ipad-modeller (där försäljningen knappast gått lysande med Apple-mått mätt) återstår att se.

Nya rykten säger i alla fall att den 12,9 tum stora Ipad Pro kommer att börja skeppas i november då något snafu i produktionsledet försenade det hela någon månad. När den väl släpps handlar det om en modell med LTE inbyggt och 64 gigabyte lagringsutrymme (vilket verkar snålt) och ryktet snackar om en prislapp som kan närma sig en Macbook, det vill säga 1 200 dollar.

Då kanske Apple bjussar på lite skojiga tillbehör för den prislappen tänker du? Icke sa nicke. Det ska finnas en penna som drar nytta av Force Touch-tekniken i skärmen, men den säljs separat. När det gäller tangentbord ska Apple ha både en lös modell och ett tangentbordsfodral på menyn, men som givetvis även de säljs separat. 

Som någon slags plåster på såren ska däremot upplösningen och skärmformatet vara tilltaget nog för att kunna köra två fullstora appar bredvid varandra. Huruvida Apple har fler jobbspecifika funktioner på ingång för Pro-modellen återstår att se, men något extra borde de ha för att motivera prislappen.