Annons

Lyx

Rykte: Hasselblad gör Motomods

Motorolas moduler verkar få fint sällskap.

Publicerad Uppdaterad

Igår skrev vi om Motomods, namnet på de tillbehörsskal som Lenovo enligt rykten planerar att introducera i nya Moto X (eller Z) den nionde juni. Då fanns bara en bild på de tre skalen, men nu har det läckt ut vad de tre skalen faktiskt gör.

Underst på bilden återfinns ett projektorskal, mittenskalet ska vara ett par högtalare signerade JBL och kameraskalet överst ska vara ihopsnickrat av ingen mindre än lyxkameratillverkaren Hasselblad.

Att kameravärlden och mobilvärlden flörtar med varandra är ingen nyhet. Optik från Carl Zeiss har vi sett oräkneliga antal gånger i mobiler, Panasonic byggde en Lumix-kamera kring en Android för ett tag sedan och nu under våren har Leicas samarbete med Huawei rönt stor uppmärksamhet. Den stora skillnaden här är att Hasselblads kameror ligger en bit över många andra tillverkare i prisklass, med kompaktkameran Stellar för 16 000 som den billigaste och med systemkameror från 54 000 och uppåt.

Om ryktet stämmer gissar vi på att Hasselblads Motomod kanske inte riktigt hamnar i de prisklasserna, men det ska bli väldigt intressant att se vad det rör sig om för manick i vilket fall.