Uppgifter från techläckare

Rykte: HTC U12 offentliggörs i april

HTC:s kommande flaggskeppstelefon HTC U12 kommer att presenteras i april. Det hävdar techläckaren LlabTooFeR på Twitter. Telefonen ska internt gå under namnet ”HTC Imagine”.

Publicerad Uppdaterad

Taiwanesiska HTC var ett av de förhållandevis många företag som höll låg profil i samband med årets upplaga av Mobile World Congress. Med det inte sagt att man inte har några nya produkter på gång. Rykten om en HTC U12 har cirkulerat tidigare, och nu kommer ytterligare uppgifter som gör gällande att telefonen ska offentliggöras så snart som nästa månad. Enheten ska gå under det interna namnet ”HTC Imagine”, men huruvida telefonen kommer att få det namnet officiellt eller om det är U12 som gäller är oklart. Uppgifterna kommer från techläckaren och ROM-utvecklaren LlabTooFeR, som kommit med korrekta uppgifter rörande mobiltelefoner tidigare. 

Får Snapdragon 845-chipp

Om man får tro LlabTooFeR så ska enheten mer eller mindre ha de standarspecifikationer som en typisk flaggskeppsmobil verkar ha 2018. Vi snackar således en QHD-upplöst skärm på 5,99 tum, Snapdragon 845-chipp, 6 GB arbetsminne och 256 GB lagringsutrymme. Men den kommande telefonen skiljer sig enligt uppgifterna från sina föregångare på en viktig punkt, nämligen att HTC ska ha försett telefonen med en dubbelkamera på bakstycket. Upplösningen ska ligga på 12+16 megapixlar. Eftersom det handlar om obekräftade uppgifter bör de dock tas med en nypa salt. 

Källa