1
1
https://www.mobil.se/nyheter/rykte-huawei-p50-far-qualcomm-chip
570555
Nyheter
falskt
"Nya" chip

Rykte: Huawei P50 får Qualcomm-chip

För att komma undan från bristen på chip går rykten om att Huawei kommer att använda sig av ett nytt Qualcomm-chip.

Rykten är det ingen brist på i mobilbranschen när det gäller kommande produkter och lanseringar. Ett av de senaste kring den kommande Huawei P50 är att den kommer att komma med ett nytt chip från Qualcomm. Det här ska bero på att Huawei själva har svårt att få fram tillräckligt många av sina egna Kirin-chip. 

Det här verkar också peka mot att Qualcomm kommer att lansera ett nytt Snapdragon 888, möjligen kallat Snapdragon 888 Pro som ska komma med 4G-uppkoppling istället för 5G. 

Kanske kan det här också vara ett sätt för Huawei att komma runt handelsförbudet eftersom det främst gäller 5G-chip. 

Även Honors VD Zhao Ming har nämnt att Honors Magic 3 ska använda en "Pro"-version av Snapdragon 888. Enligt en del rykten ska det kommande Snapdragon 888 Pro ha en överklockad CPU som når 3 GHz istället för 2,84 GHz som nuvarande 888 har. 

Det leder till att det inte är omöjligt att Qualcomm även kommer att lansera ett nytt chip med 5G-stöd och samma specifikationer som det som kallas Snapdragon 888 Pro. Om det här stämer kan det vara chippet som ska kallas Snapdragon 888 Plus.

Med tanke på komponentbrist och Huaweis läge är det dock oklart om P50-serien om eller när den kommer alls är aktuell för den svenska marknaden.

Källa