Populär minilur

Rykte: Ingen ny Iphone SE på gång

På bilden en Iphone SE, kommande modeller kan kallas SE2 eller 9. Nu ryktas det även om en 9 Plus.

Det verkar som om vi inte kommer att få se en ny version av Iphone SE i första taget.

Publicerad Uppdaterad

Iphone SE, eller helt enkelt en Iphone 5S med modern hårdvara, visade sig vara oväntat populär när den släpptes tidigare i år. Så pass populär att Apple fick problem att leverera tillräckligt måna enheter.

För den som hade hoppats på en Iphone SE 2 framåt första halvan av nästa år kanske det är dags att skruva ner förväntningarna däremot. Analytikern Ming-Chi Kuo, som brukar vara rätt bra på att förutspå Apples förehavanden, spår nämligen att det inte kommer en uppdaterad version av telefonen i första taget.

Det beror dock inte på att inkomstmöjligheterna för Apple är för låga med modellen. Istället baserar han det på att vinstmarginalen för Iphone 7 inte är fullt så lysande som tidigare år och därmed kommer det innebära mindre pengar i Apples skattkistor. För att inte skada försäljningen av Iphone 7 menar Kuo att en ny Iphone SE inte kommer att lanseras i början av året.

Samtidigt behöver inte det betyda slutet för minitelefonen. Apple skulle kunna välja att släppa en uppdaterad modell av den framåt sommaren istället, då den huvudsakliga livscykeln för Iphone 7-modellerna ändå går mot sitt slut. Å andra sidan handlar det som sagt om en spådom från en analytiker och inga handfasta fakta, så stå beredd med saltkaret tills Apple säger något officiellt.