https://www.mobil.se/nyheter/rykte-iphone-7-f-r-dual-sim
561662
Nyheter
För Asien?

Rykte: Iphone 7 får dual SIM

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/dual%20sim.jpg?itok=GrSgwkkC', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/dual%20sim.jpg?itok=lPIJVH4f', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/dual%20sim.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Ett nytt rykte kan ge Iphone helt ny funktionalitet.

En kinesisk telefonreparatör i stil med Ifixit har läckt bilder på några detaljer kring Iphone 7. Dels återfinns dubbla kameror och, faktiskt, ett hörlursuttag trots allt. Det kanske mest intressanta är dock att en bild föreställandes en släde för dubbla SIM-kort har dykt upp. Som sagt är det bara ett rykte, men ändå något som skulle följa en viss logik för Apples fortsatta expansion.

I Kina, Indien och många andra asiatiska länder (med gigantiska marknader, därav att Apple kan anpassa sig till dem) är telefoner med plats för dubbla SIM-kort närmast standard för de flesta telefoner. Dels för att ha ett privat- och ett jobbabonnemang i samma telefon, dels för de som har två jobb med två olika jobbkort. En Iphone med dubbla SIM-kortplatser skulle i så fall vara tilltalande för an betydligt större marknad än vad en nuvarande variant är.

På samma sätt skulle det även kunna betyda att det är just en asiatisk modell av Iphone 7 som får den här funktionen, medan USA och Europa blir utan (förhoppningsvis inte).

En variant på detta som skulle kunna tala emot det hela är det eSIM-stöd som redan finns inbyggt i vissa Ipads. Helt enkelt ett elektroniskt SIM-kort och inte en fysisk plastbit som de flesta använder idag. Med en sådan lösning skulle Apple kunna köra dubbla SIM-kort utan att behöva offra någon nämnvärd fysisk plats för det hela. Å andra sidan är stödet för eSIM knappast vida utbrett över stora delar av världen, så en lösning med dubbla kortplatser kan nog fortfarande vara den enklaste lösningen (släden för dubbla SIM-kort i andra telefoner är dessutom inte speciellt mycket mer utrymmeskrävande än en singelvariant).

Även om stöd för dubbla SIM-kort knappast skulle vara revolutionerande är det en enormt behändig funktion och vi kan hoppas att både ryktet stämmer och att det i så fall gäller samtliga modeller av Iphone 7 för alla marknader.