https://www.mobil.se/nyheter/rykte-iphone-7-kommer-utan-h-rlurskontakt
560358
Nyheter
3,5 mm-porten tas bort

Rykte: Iphone 7 kommer utan hörlurskontakt

Apple siktar på att göra nästa Iphone ännu smalare. För att kunna göra det planerar man att ta bort hörlursingången på 3,5 millimeter, hävdar källor.

Under helgen har det cirkulerat ett rykte om nästa Iphone som gjort Apple-fans världen över upprörda.

Enligt japanska bloggen Macotakara planerar Apple nämligen att ta bort hörlursingången med standardmåttet 3,5 millimeter till sin kommande Iphone 7.

Syftet till det ska vara att man vill göra telefonen ännu tunnare än tidigare modellen, och genom att avlägsna porten kan man tjäna in en (1) millimeter, uppger initerade källor som bloggen varit i kontakt med.

Den som vill ansluta hörlurar till nästa Iphone ska istället göra det via telefonens Lightningport, som kommer att få en liten inbyggd digitalomvandlare (D/A).

Macotakara skriver att Apple kommer att skicka med en ny modell av sina hörurar Earpods, som alltså stoppas in i laddkontakten. Men det som gör folk upprörda är att det också skulle innebär att äldre lurar förmodliogen inte kommer kunna användas med Apples nästa telefon - om du inte köper till någon slags adapter. Detta skulle så klart inte gälla hörlurar som ansluter till telefonen via blåtand.

Viktigt att komma ihåg är att lanseringen av nästa Apple med största sannolikhet ligger nästan ett år bort i tiden, vilket gör att rykten av dessa slag och vid denna tidpunkt alltid ska tas med en nya salt eller två.

Relaterade artiklar

Ämnen