Nygammalt budgetalternativ från Apple

Rykte: Iphone SE 2 på gång under första halvan av 2018

Apple har ett budgetalternativ i sin flora av telefoner, detta i form av Iphone SE. Och en ny version av den enklare och lite mindre telefonen ska nu vara på gång under nästa års första halva.

Publicerad Uppdaterad

Det är källor till kinesiska Economic Daily News som hävdar att man har uppgifter om en ny Iphone SE, det vill säga Apples lite billigare mobiltelefon med skärmyta på bara 4 tum. Enheten ska även fortsättningsvis ha samma formfaktor som den befintliga Iphone SE-modellen, vilket innebär att den ser ut ungefär som Iphone 5S. Om uppgifterna stämmer så kommer telefonen att heta Iphone SE 2 och ska tillverkas exklusivt vid den taiwanesiska tillverkaren Wistrons fabrik i indiska Bangalore. 

Gjorde premiär 2016

Iphone SE debuterade i mars 2016 och har sedan dess inte förnyats alls, såvida man inte räknar förändringar av lagringsstorlekar som ett slags förnyelse. Den nya enheten förvänats också offentliggöras i mars. Källorna till Economic Daily News kommer inte med några uppgifter om specifikationer, men enligt tidigare läckor så ska den nya enheten vara rustad med ett A10 Fusion-chipp, 2 GB arbetsminne, 32 eller 128 GB lagringsutrymme, bakkamera på 12 megapixlar samt ett batteri på 1 700 mAh. 

Källa