Nytt från Motorola

Rykte: Motorola släpper nytt i veckan

Ett nytt flaggskepp från Motorola är att förvänta nu till veckan, om ryktena stämmer.

Publicerad Uppdaterad

Motorola kommer att släppa den första mobiltelefonen med det nyligen lanserade Snapdragon 870-chipsetet i veckan, redan imorgon sägs det. Chipsetet lanserades som en variant för flaggskeppsmodeller med en mer budgetorienterad målgrupp. Motorolas nya telefon kommer få namnet Edge S i Kina och på andra marknader kommer den sannolikt att hamna i G-familjen. 

Om de bilder som läckt är något att gå efter så kommer den nya telefonen att ha många likheter med Moto G 5G Plus vad gäller design. Skärmen sägs bli en 6,7 tums full hd-skärm med hål för 16 och 8 megapixelskameror på framsidan. Baksidan ska prydas av två kameror på 64 megapixlar och 16 megapixlar (vidvinkel) samt en två megapixels djupkamera och ett laserbaserat fokussystem. 

Sannolikt kommer Qualcomms Snapdragon 870 få samsas med sex, åtta eller 12 GB RAM och 128 eller 256GB lagring. Ett batteri på 5000 mAh ska också få plats och ryktena säger att 20W snabbladdning är att vänta. 

Det ska även vara utrustat med Android 11, en sidomonterat fingeravtryckssensor och stöd för dubbla SIM-kort. Det finns inga prisuppgifter, men Qualcomm själva säger att de anser att Snapdragon 870 kommer att hamna i mobiler under 800 usd vilket alltså bör placera dem ett par eller någon tusenlapp under flaggskeppsmodellerna här i Sverige. 

Källa