Annons

Kan få namnet Snapdragon Wear 429

Rykte: Nytt Qualcomm-chipp för Wear OS-enheter på gång

Färska men obekräftade uppgifter gör gällande att Qualcomm planerar ett nytt smartwatch-chipp som ska ge segmentet riktigt fin prestanda.

Publicerad Uppdaterad

Det har i ärlighetens namn gått ganska trött med utrullningen av Qualcomms nya systemchipp Wear 3100. Många smartwatchtillverkare tycks tuffa vidare med gamla Wear 2100, och bara en handfull enheter med Wear 3100 har lanserats. Det kan man tycka är lite synd, med tanke på att Wear 3100 faktiskt är både mer kraftfullt och kräver mindre energi. Men nu sägs Qualcomm ha ett nytt systemchipp för smarta klockor på gång, som framför allt ska bjuda på en rejäl prestandaboost. Det nya chippet påstås få namnet Snapdragon Wear 429 eller Snapdragon Wear 2700. Enligt uppgifterna – som kommer från källor till sajten Winfuture – så ska det nya chippet vara av 64-bitarstyp, tillverkat i en 12-nanometersprocess och bjuda på processorkärnor av typen Cortex A53. 

Enligt uppgifterna så ska man ha parat samman systemchippet med 1 GB arbetsminne och 8 GB lagringsutrymme på de testplattformar som använts så här långt. Qualcomm sägs även laborera med en energibesparande teknologi som flyttar enklare beräkningsuppgifter till processorkärnor som inte är lika energikrävande. Med tanke på att Wear 3100 fortfarande inte fått något jättestarkt fäste på marknaden, så lär det sannolikt dröja innan det nya Qualcommchippet dyker upp i några produkter. 

Källa