Läckor

Rykte: Oneplus 10 Pro får 125W snabbladdning

Enligt rykten och läckor kommer ni en del specifikation kring den kommande Oneplus 10 Pro.

Publicerad Uppdaterad

Bilder och specifikationer på den kommande Oneplus 10 Pro har läckt och även en liten bit information som om den är korrekt skulle placera den i toppen den i toppen när det gäller snabbladdning. Enligt det som krupit ut hittills verkar det som om Oneplus 10 Pro kommer att få en skärm på 6,7 tum med 120 Hz och ett större batteri än i föregångaren. På baksidan finns ett kamerakluster med tre kameror. Hasselblads logotyp verkar forfarande finnas kvar på kamerklustret så det samarbetet verkar fortsätta i och med den här modellen. I övrigt verkar designen på många sätt likna föregångaren Oneplus 9 Pro.

Topprestanda, snabbladdning

Tidigare Oneplus-toppmodeller brukar drivas av det senaste toppchipet från Qualcomm så ska man gå efter historiken kommer den kommande 10 Pro att drivas av Snapdragon 898. Batteriet i den kommande modellen sägs hamna på 5000 mAh istället för 4500 som föregångaren hade. Men det som kan komma att bli mer av en ögonbrynshöjare är att det ryktas om att Oneplus 10 Pro kommer att få laddningskapacitet på upp till 125W. Idag ligger Xiaomi i topp när det gäller snabbladdning med 11T Pro som har 120W, en telefon som laddar fullt på 17 minuter.

Skiljer sig från andra

Oneplus har tidigt profilerat sig på snabbhet och har pushat för sitt Warpcharge, men på senaste tiden fått se sig omsprungna av flera konkurrenter. Att ladda snabbt har dock stora nackdelar. Det gör att batteriet inte får samma livslängd och prestandan försämras betydligt snabbare. Oppos 125W Flash Charge-laddare sägs ta död på en femtedel av batteriets prestanda på två år. Därför ser vi inte alla märken satsa på snabbast möjliga laddare. Både Samsung och Apple emd Iphone har betydligt långsammare laddning än vad Oneplus nu verkar sikta in sig på (som själva hade 65W som max tidigare).

Källa