Knasdyr?

Rykte: Så mycket kostar Huawei Watch

Upddaterad 13:57: Huawei visade nyligen upp sin första Android Wear-klocka, men de berättade aldrig priset…

Publicerad Uppdaterad

Vi skrev om Huaweis första Android Wear-klocka när den lanserades för ett par dagar sedan, men fick aldrig tag i någon prislapp just då.

Den lyxigt designade klockan verkar enligt BGR hamna i samma prisklass som vissa av Apples prislappar för de dyrare versionerna av Apple Watch ryktas bli. Enligt dem är prislappen inte helt spikad än, men att vi pratar någonstans runt 1 000 dollar, vilket direktöversatt blir strax över 8300 kronor. Det kan jämföras med LG:s lyxklocka Urbane som ryktas landa på ungefär 4 000 kronor eller den annars designmässigt uppskattade Moto 360 som går att få tag på för 2500 kronor. Alla kör samma system, Android Wear, så det är på många sätt designen som skiljer dem åt snarare än insidan.

Om det nu blir priset för Huawei Watch får det i alla fall anses som modigt att sticka ut hakan på den fronten, men att den knappast kommer sälja i samma upplagor som sina billigare kollegor med Android Wear. Vi har kontaktat Huawei i Sverige men ännu inte fått någon kommentar kring ryktena eller några officiella uppgifter om prissättning för klockan.

Uppdatering: Efter ett snack med Huaweis PR-avdelning har tyvärr saken inte blivit mycket klarare.
- Just nu har vi tyvärr ingen specifik prisuppgift att dela med oss av. Men vi lovar att återkomma så fort vi får tag i detta. Det hälsar Carl Fried som jobbar på Huaweis svenska PR-byrå.