Röstupplåsning i S21

Rykte: Samsung Galaxy S21 får möjlighet att låsa upp med rösten

Kameran på Samsungs nuvarande toppmodell Galaxy S21 Ultra.

Den kommande toppserien från Samsung, Galaxy S21, sägs få en funktion där den kan låsas upp med hjälp av ett röstkommando till röstassistenten Bixby.

Publicerad Uppdaterad

Som vanligt innan en lansering så kantas tiden av rykten om kommande specifikationer. Det gäller så klart, kanske i ännu högre grad, även den kommande lanseringen av Samsungs nya S21-serie. Det senaste ryktet kring dessa telefoner är att de ska få möjlighet att låsa upp telefonen med röstkommando via röstassistenten Bixby. 

Samsung Galaxy S21-serien förväntas köra One UI 3.1, då de föregående modellerna har haft One UI 2.1 respektive 1.1. Funktionen har funnits tidigare men har försvunnit, sannolikt för att den ansågs vara för osäker. 

Exakt hur den nya funktionen ska fungera är oklart, men om inte Samsung gjort något nytt så kommer det troligen inte vara den säkraste metoden för att låsa upp din telefon, då det tidigare räckte med att en användare hade en röst som var lik ägarens för att förvirra funktionen. 

Liksom med alla rykten, är det bäst att sitta ner i båten och vänta på den egentliga lanseringen, enligt uppgifterna nu i mitten av januari nästa år. 

Källa