1
0
https://www.mobil.se/nyheter/rykte-samsung-samarbetar-med-corning-om-nytt-vikbart-glas
568755
Nyheter
falskt
Billigare pris och bättre prestanda

Rykte: Samsung samarbetar med Corning om nytt vikbart glas

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2020-06-10_kl._11.22.20.png?itok=fKZlr3l-', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2020-06-10_kl._11.22.20.png?itok=hDfD1RbC', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2020-06-10_kl._11.22.20.png', w: 2000, h: 846, title: ' ' },]
För att få ner priserna och få till prestandan sägs Samsung ha börjat samarbeta med Corning för att tillsammans ta fram ett bra vikbart glas till kommande telefoner från Samsung.

Igår kunde vi rapportera om rykten som beskrev att Samsungs kommande Fold 2 inte kommer att kunna användas tillsammans med deras S Pen. Detta berodde på att det tunna glas som används på skärmen inte tål pennans spets. Nu hävdar källor att Samsung har inlett ett samarbete med Corning, som tillverkar Gorilla glass, för att ta fram ett bra UTG (ultra thin glass) att använda på kommande vikbara telefoner. 

h

Den kommande Fold 2 kommer att ha samma glas som Galaxy Z Flip, då den beställningen redan gjorts. Men inför nästa år förväntas de vikbara telefonerna ha glas från Corning istället. 

Det Samsung är ute efter ska dels vara att få ner priserna, men de sägs heller inte vara nöjda med vikten på glasen de använder för Z Flip i dagsläget. 

Huruvida de nya glasen blir bättre kommer vi nog inte att få veta förrän nästa år.