En ny billigare Samsung S20

Rykte: Samsung släpper en ny, billigare version av Galaxy S20

Föregångaren Samsung Galaxy S20 FE.

Rykten pekar på att Samsung kan släppa en billigare Galaxy S20-modell.

Publicerad Uppdaterad

Samsung brukar dela upp sina telefonmodeller i de dyrare Note- och S-serierna, samt den billigare A-serien. Nu har det läckt information om att företaget kan vara på gång med en form av mellanting mellan S- och A-serien i form av telefonen Samsung Galaxy S20 Fan Edition, förkortat S20 FE. Den ska basera sig på S20 men inte ha lika kraftfull hårdvara, givetvis ett sätt för att kunna få ner priset på vad som brukar anses vara en av Samsungs flaggskeppsmodeller.

Samsung S20 FE sägs ha en skärm som är mellan 6,4 och 6,5 tum med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Däremot ska kameran vara en av de delar där man har satsat på billigare komponenter med en huvudsensor på 12 megapixel, en vidvinkel på 12 samt en 8 megapixel för telefoto. Under huven ska det sitta en Snapdragon 865 samt 6 eller 8 gigabyte arbetsminne och upp till 512 gigabyte lagringsutrymme.

Batteriet påstås vara på 4500 mAh med stöd för snabbladdning, 

Det sägs att Samsung Galaxy S20 Fan Edition hävdas komma i färgerna röd, vit, grön och brandgul, och ska släppas i Sydkorea i oktober med en prislapp som skulle motsvara runt 7000 kronor.