Påstås vara aktuell för presentation redan i år

Rykte: Sony jobbar på en smartphone med skärm som kan rullas ihop

Att det gått lite sisådär med lanseringen av smartphones med vikbara skärmar så här långt tycks inte avskräcka Sony. Åtminstone om man får tro färska uppgifter om att den japanska tillverkaren har en telefon på gång vars skärm kan rullas ihop.

Publicerad Uppdaterad

Man ska givetvis vara väldigt försiktig med att dra allt för stora växlar på obekräftade uppgifter och rykten. Men ibland är de förstås också så spektakulära att de ändå bör uppmärksammas. Uppgifterna om en Sonytelefon med en skärm som kan rullas ihop kommer från läckaren Max J, även känd på Twitter som @Samsung_News. Max J har ett ganska gediget facit när det kommer till Samsungläckor, men har även kommit med korrekt information när det gällt Sonyprodukter då och då. Tanken är inte heller helt långsökt, då skärmar som kan rullas ihop ingalunda är någon flummig framtidsvision utan bygger på existerande teknologi. Dessutom har Sony valt att inte komma med någon smartphone med vikbar skärm, något som skulle kunna skvallra om att man vill ta det hela ett steg längre. 

Enligt Max J så ska Sony redan ha tagit fram en prototyp på telefonen, som ska vara rustad med skärmteknologi från LG Display. Telefonen påstås vara aktuell för ett offentliggörande så snart som till årsskiftet, alternativt i början av 2020, och den påstås då komma rustad med ett 5G-modem samt ett Snapdragon 855-chipp. Batteriet sägs dock få en kapacitet på bara 3 220 mAh, vilket onekligen känns lite i klenaste laget om vi snackar om en skärm som kan rullas ihop och därmed rimligen är att betrakta som lite större än en gängse skärm. Framtiden får utvisa om det finns någon substans i ryktet. 

Källa