Långsammare tempo

Rykte: Sony Xperia Z4 lanseras först i sommar

Det verkar som om Sonys senaste toppmodell Xperia Z4 missar mobilmässan i Barcelona för en senare lansering.

Publicerad Uppdaterad

Det rör sig om ett rykte så ta det hela med en nypa salt. Men det ser ut som att Sony inte kommer att lansera någon Xperia Z4 på Mobile World Congress i början av mars som vi tidigare trott. Telefonen förutspåddes först dyka upp på CES-mässan i början av januari, men där uteblev den och många tippade då på nästa stora mässa som skådeplats.

Men nu låter det mer som att telefonen kommer att presenteras under tidig sommar eller sen vår istället. Rimligen sker det då under ett separat evenemang då det inte finns någon större mässa med huvudfokus på mobiler just då. Med tanke på att inbjudningarna till presskonferenser för Mobile World Congress börjat rulla ut från olika företag, medan Sony är tysta, kan det finnas en sanning i ryktet.

Vad det beror på är däremot öppet för spekulation. Antingen handlar det om Sonys beryktade inbromsning av toppmodeller, från två till en per år. Det skulle också kunna vara att hackningen av Sony i slutet av förra året ställt till det på ett sätt som ännu inte blivit publikt. En tredje möjlighet är att Sony planerat att använda sig av Qualcomms Snapdragon 810 som systemchip, något som kan bli svårt nu när de verkar ha rejäla problem med leveransen av chippet utan att det överhettas.