VD-läcka?

Rykte: Tango-mobil från Asus

Enligt uppgifter, som påstås komma direkt från Asus vd, så kommer företaget att lansera en Google Tango-baserad AR-mobil på CES 2017.

Publicerad Uppdaterad

Tango är Googles 3d-kartläggningslösning som företaget har utvecklat under flera år. Med den är det möjligt att kartlägga ens omgivning med hjälp av mobiltelefonens kamera. Den informationen kan utnyttjas av AR-baserade spel och tjänster. 

Nu påstår Digitimes att Asus kommer att lansera en Tango-kompatibel mobiltelefon på den stora elektronikmässan CES 2017 som hålls i Las Vegas. Mobilen ska heta Zenfone AR och Asus vd Jerry Chen ska ha sagt att mobilen ”kommer att ha avancerade funktioner och prestanda till ett konkurrenskraftigt pris”. Enligt samma Digitimes-artikel ska Asus även börja skeppa Zenfone 4 under andra kvartalet 2017, och lansera en ”allt i ett” VR-enhet (inbyggd kamera, sensor och styrenhet) det efterföljande kvartalet. 

Tidigare denna månad lanserade Lenovo Phab 2 Pro, den första kommersiella mobiltelefonen med Googles Tango-teknik integrerad.

Källa